neděle 1. května 2022

svetu mir inflace

"Světu mír" a o vakcíně a inflaci s láskou..

Evropskounijní tisk ovládla stejná nuda a nesmysly jednoho tématu jako v období pandemické krize, kupodivu dnes i některé evropskounijní hlásné trouby jsou ochotny trochu zpochybnit dobro vakcín konstruovaných na bázi mRNA od super dobráka Pfizera a nikdo dotyčné psavce nelikviduje. Pravděpodobně se nějakých pochyb o pravdách režimní propagandy dočkáme až si Rusko a Ukrajina dostatečně pustí žilou. Svatá hora evropskounijního informačního rajchu Frankfurter Allgemeine (FAZ), který se kdysi tvářil jako kvalitní čtivo, ale hvězdný Reich-Ranicky, řadu let hlavní literární kritik novin, ve svých pamětech napsal, že noviny nemohl číst, protože páchly režimní konformitou a nejhorším judenhass, samozřejmě dobře maskovaným. Judenhass přetrval a tranformoval se v universální hass proti jinak myslícím. S generační obměnou a bídou doby ztratily noviny i formální kvalitu napsaného.

        Válka na Ukrajině podobně jako koronavirus se mele ve velkém, válka s Ruskem je pro tým FAZ stejně dobrem ritem jako loni vakcína od Pfizera. Na hlavní straně sobotního vydání figurují tanky Gepard na Ukrajinu; každodenní zábavou pro FAZ jsou masové hroby ruské provenience, v pátek 900 mrtvol u Kyjeva; darebák Lavrov v interview čínské tiskové agentuře a v hovoru Al-Arabija prý hecuje proti NATO, tvrdil, že Rusko zná cesty kudy západní zbraně proudí a budou zacíleny; Zelenský řekl, že pravděpodobně vyjednávání s Rusy o míru opustí, nejspíš ještě počká až západ přestanou bavit penězovody a pancéřovody na Ukrajinu; v Berlíně poděkoval ukrajinský velvyslanec Melnyk německým médiím za velmi kvalitní informování veřejnosti; Bundestag jedná o zabavení rafinerie Rosneftu; chudáku Schroderovi zatrne, vyloučí ho z partaje i z církve a posvítí si na něho mj. i berňák.
        V rubrice "Das beste von FAZ" se v jednom článku odhaluje genetická podstata zla, celý svět je otřesen brutalitou ruských vojáků, odkud pochází tak mnoho zvířecího a nenávistného. Co je to za lidi, ptají se FAZ. Noviny to odhalily, bohužel v placeném článku, takže se dovíme jen pravdy půl. Dotyční kluci pochází z deprivovaných oblastí Dálného východu a centrálního Ruska a nesou si tuto zátěž. Zajímavé, z těchto oblastí přišly do Evropy všechny minulé civilizace, dokonce jedna dědina pod Uralem má být kolébkou Germánů, Němci ji z těchto důvodů stále navštěvují. Pisatelka článku píše, že si dokáže představit ubohý život těchto bídných kluků, ale její další analýza padá do oblasti placeného a přece jenom další část tohoto úžasného čtení už stojí pět eur bankovního převodu.
         Přímým důsledkem evropskounijní politiky je velká inflace, podle FAZ průměr dubnové inflace v eurozóně činí 7,5%, ale ve špatně vedených zemích jako je Estonsko se blíží 19% (podobně mizerná situace i v Česku), Litva 16,6%, Slovensko 10,9%. Prezident německé centrální banky Joachim Negel prohlásil, že pokud Německo zastaví dodávky plynu z Ruska, inflace bude dvojciferná. Jak mizerná musí být současná vláda, do Česka dodávky přes veškerou snahu Fialy stále plyn proudí, ale inflace je i tak dvojciferná. Podle FAZ bohužel stále větší roli v současném typu inflace hrají ceny potravin a k životu nezbytných  produktů. Ukazuje je to na extrémní závislost evropského prostoru na vnější produkci a dodávkách, do cen se promítají vysoké dopravní náklady a zúžení dopravních koridorů. Agentura Reuter se koncem března dotázala významných  ekonomů, jak predikují inflační křivku, většina se domnívala, že vrchol už byl dosažen, skeptický byl hlavní ekonom Commerzbanku Jörg Krämer, který se vyjádřil, že v závislosti na cenách energie, může inflace růst i v létě. Podobně skeptické je české obyvatelstvo, pokud nám tato bída bude dál vládnout, inflace v Čechách nemá vrchol. Němci vidí Damoklův meč inflační hrůzy v 10%, záviděníhodné v Čechách.  

Žádné komentáře: