pondělí 14. února 2022

ivan riouful figaro

Intelektuální terorismus

Jeden z nejlepších francouzských politických komentátorů a fejetonistů Ivan Rioufol ve Figaru o symbióze režimní politické korektnosti a politického terorismu v prezidentské předvolební kampani. Prezidentské volby 2017 byly konfiskovány aférou Fillon, pochybnostmi o skutečně odvedené práci jeho ženy. Kampaň 2022 se prozatím redukovala na urážky nebo obviňování z nacismu. Spustila to komatózní levice a duchovně prázdný macronismus. Macron se dvakrát odebral do mučednického města Oradour-sur-Glane, kde vraždily německé SS, aby národu sugeroval, že Eric Zemmour banalizuje nebezpečné ideje. Když Zemmour přijel v sobotu na svůj velký mítink v Lille, policie ho musela chránit před antifou organizovanou Martine Aubry (starostka města, nejdemagogičtější protagonistka masové islámské imigrace) Zemmour na shromáždění 8 000 stoupenců prohlásil: "My jsme řešení.. ", herečka Rachel Khanová (barevná muslimka, otec Afričan, matka židovka) je v televizích šokována historickou reminiscencí (nacistické konečné řešení židovské otázky).

         Plevelení morálním strachem je zbraní těch, kteří nemají co říct. Republikáni šíří zvěsti o Zemmourových nacistických sympatiích, odhaluje to jejich argumentační bídu. Jejich kandidátka Pecressová se nerdí studem když řekne, že vidí "prostor pro noc dlouhých nožů", Marine le Penová nedokáže maskovat  vztek nad dezercemi vlastního tábora k Zemmourovi, definuje zemmourismus jako "komunitarismus sdružující tradiční katolíky, pohany a několik nacistů". Penová se pohybuje po stejném terénu jako islám-levičácká Edwy Penelová, která po Anne Hidalgo (socialistická starostka Paříže) omílá "Co říká Zemmour o našich muslimských spoluobčanech, to říkal Hitler o židech". Atd. Svět zombií se snaží přežít i za cenu urážek a pronásledování člověka, který otvírá debatu o budoucnosti týrané Francie. Progresisté s prázdnými mozky adorují instrumentalizování Shoah, mimo jejich tábor jsou všichni od Vichy, nacisty nebo antisemity. Na druhé straně tito adepti "reductio ad hitlerum" vyjí nad neslušností a banalizováním, když jim jejich odpůrci poukazují na rizika z jejich intolerance a mccarthismu.
         Politická korektnost a intelektuální terorismus nikdy tak nešly s levicí ruku v ruce jako v této prezidentské kampani. Eric Zemmour mluví příliš jasně, proto je terčem zombií, které nemohou snést, aby jim někdo připomínal jejich neschopnost a zradu. Ve vyhýbání se debatě jde prezident Macron příkladem. Oddaluje oznámení své kandidatury, vede kampaň a podvádí. Nehraje čestnou hru, ignoruje pravidla, které zákon stanovuje pro prezidentského kandidáta, promenuje se po Francii s šekem na státní peníze. Jeho sanitární politika s očkovacím pasem, když už je po nebezpečí, dusí společnost.
        O Macronově tvrzení, že po pětihodinovém jednání v Moskvě tváří v tvář Vladimíru Putinovi zachránil Evropě mír, si nikdo nedělá žádné iluze. Třicet vteřin by stačilo, aby řekl Putinovi, kterého znepokojují americké scénáře, "Ukrajina nevstoupí do NATO". Macron ale nemá žádný program, kromě reklamy na sebe sama. Jeho slogan "S vámi" je tak akorát hodný pojišťovací společnosti. Obviňování z populismu s pavlovskou stopou "nejčernějších hodin" je další zbraň používaná cenzory ve snaze odstavit protivníky. Moderátorka připomíná v televizi ministrovi vnitra "pozdní probuzení" s ohledem na nárůst násilí ve společnosti, ministr novinářku napadne chatrnou metodou aparátčíků, propůjčila se populismu. Macronismus je excelentním ve fabrikování umělého strachu, obzvlášť z populismu a epidemií. Kdo se přiblíží problémům prostých lidí a realitě, je klasifikován jako populista. Realismus spojuje Zemmoura a le Penovou. V sobotu Zemmour shromážil stoupence v Lille a le Penová v Remeši. Zemmour vyhrál, jeho radikálnost mu vdechla dynamiku. Oba dva mluví konkrétně když analyzují imigraci a kupní sílu obyvatel. Bylo by chybou, kdyby pokračovali v bratrovražedných sporech, bylo by to osudné, pokud by jeden z nich postoupil do druhého kola a neměl podporu toho druhého. 

Žádné komentáře: