čtvrtek 7. října 2021

ct debata

Debata včera

Bruselským offshorem řízená ČT organizovala včera předvolební debatu politických lídrů, nic velkého se nedalo očekávat, české televizi totiž dávno došel dech ve všech žánrech a politikum taky není moc zábavné. V jistý moment se zdálo, že dojde k zajímavému oživení, které republiku posune do planetárního zájmu, když Hamáček hodlal dát Šlachtovi z Pohořelic přes hubu, bohužel televizní dohled utnul přirozenou situační dynamiku. Při všech možných a nemožných pocitech, které debata mohla evokovat je racionální resumé téměř jednoznačné – nechme je dál vládnout, nic lepšího totiž neexistuje. A ministerský předseda byl jednoznačně nejlepší, má chuť vládnout dál a nic lepšího než sebe si nedokáže představit, radost a chuť vládnout jsou jednoznačně velkou aprobací pro tak významný post. 

          Ministerský předseda v půl páté ráno studoval zdravotní statistiky, které byl schopen přesně reprodukovat, o nichž ostatní (možná kromě Filipa) včetně moderátorky neměli ani ánung. Televize nebyla schopna připravit vypovídající scénář o stavu společnosti a ekonomiky, ke kterému by se lídři mohli vyjádřit. Pokud by televize byla schopna vůbec vést politickou debatu, divákovi by se odkrylo velmi zajímavé pole,  ministerský předseda by dokázal věcně a zasvěceně argumentovat o otázkách, které jsou velmi nosné, např. jeho představa o fungování EU a o budoucnosti české ekonomiky. Předseda vlády prohlásil, že Evropský parlament je zbytečná instituce, zatímco Fiala a další argumentovali nějakým hlasováním poslanců ANO v tomto pseudo-parlamentu, ministerský předseda se evidentně nezabývá těmito banalitami. Moderátorka i režie záměrně okamžitě zablokovaly otevření diskuze kolem velkého problému, kterým je dnešní poloha EU. Na jedinou závažnou otázku, kterou televize byla schopna vyplodit, co se spekulací na bytovém trhu, Babiš na rozdíl od přítomných lídrů prokázal velkou schopnost být adekvátní tomuto velkému problému, řešení je na straně obcí, nikdo jiný nemůže řešit bytový problém, obce musí stavět, ne stát, obecní funkcionáři místo spoluúčasti na spekulacích se stavebními pozemky musí organizovat bytovou výstavbu, která by se měla stát prvním klasifikačním stupněm v hodnocení jejich úspěšnosti. Výstavba bytů v menších městech a obcích je zcela klíčová pro udržení vitality státu, je to první faktor k obnovení lokální ekonomiky a zvednutí porodnosti. Babiš poznamenal, že Praha má dost financí a nestaví, zástupce pirátů a starostů, i moderátorka, to pravděpodobně přeslechli.
         Televize má velkou zásluhu na infantilizaci politiky, ČT podsouvá publiku nekorektní představy, za nic jiného se nedají považovat otázky typu „netíží vás zemřelí následkem covidu“, když zrovna tito mrtví netíží ČT, která půldruhého roku vnucuje republice z Bruselu importované návody řešení pandemie, na prvním místě by měli tito mrtví tížit svědomí byrokratů Evropské unie a jejich nohsledů v českém prostředí, kteří způsobili delokalizaci základních výrobních odvětví do jihovýchodní Asie nebo bůhví kam a vydali evropskou populaci na pospas libovůli vnějších sil. Tížit svědomí by podle ČT měli mrtví Filipa, což je ovšem příklad zrůdně demagogické perverze média, které si říká veřejnoprávní. Hamáček na otázku kolik dala jeho strana na reklamu vakcinace, se podivil nad hloupostí otázky, strana žije z příspěvků svých členů, z jakého důvodu by měli členové strany platit reklamu vakcinace? Tato otázka možná nejvíc dokazuje prázdnotu a ubohost televizní liberální demokracie, partajní základna dobrovolníků je posledním zbytkem demokratické fikce, na které je postavena parlamentní demokracie. Na místě by byla otázka kolik dala ČT na reklamu proti pravděpodobně nejlepší vakcíně Sputnik. Televizní otázky typu „Můžete slíbit, že nesáhnete 4 roky na peníze daňových poplatníků, nezvednete daně apod.“ jsou evidentně hloupé. Fialův argument „Vláda nepřišla s kampaní pro vakcinaci..“. Proboha! Rakušan: „Lidem nelžeme, daně nebudeme zvyšovat...“. Ať vládnou lháři, ale dobře. Představa, že povládnou evropskounujní nohsledi z opozice, advokáti jakékoliv evropskounijní perverze, která má nekonečné možnosti a likvidátoři suverenity naší vlasti vyvolává třes a chvění... 

Žádné komentáře: